Umetnički vremeplov - kreativno edukativna radionica istorije umetnosti za decu

MODERNA GALERIJA

ULAZ SLOBODAN

"Umetnički vremeplov - kreativno edukativna radionica istorije umetnosti za decu", autorke Darinke Stanojević održaće se u subotu, 18. marta u 12 časova u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac. Prva ovogodišnja radionica iz ciklusa posvećena je optičkim iluzijama, umetničkom pravcu OP ART i delima Viktora Vazarelija. Na radionici će učestvovati  učenici OŠ "Dule Karaklajić".

Radionica za cilj ima neformalnu edukaciju dece u oblasti istorije umetnosti. Kroz igru, kreativni rad i stvaralaštvo, učenici lazarevačkih osnovnih škola savladavaće osnove umetničkih pravaca,  od praistorijskog perioda do savremenih umetničkih tokova, na njima prihvatljiv i razumljiv način. Teorijska znanja biće prezentovana na konkretnim primerima i kroz samostalan umetnički angažman samih učesnika radionice. Radionice su tematski usklađene sa nastavnim planom i programom i radnim jedinicama istorijskih perioda u osnovnim školama, na osnovu čega se formiraju radne grupe dece.

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE