Moderna galerija


09.Mar. 18:00

RSD

Изложба графика Ристе Антуновића


У наставку излагачке сезоне 2023. године у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац у четвртак, 9. марта у 18.00 часова биће отворена изложба графика Ристе Антуновића.

На изложби ће бити приказана дела "сачињена од по два отиска на истом листу. То су нежни и витки правоугаони постаменти, који подржавају кружне скулптуре, тамнијег колорита и богате структре. Круг овде јасно симболизује Сунце, извор све енергије и свег постојања, коме уметник посвећује свој рад. Суптилна вертикална композиција заузима средишњи део папира, док белина подлоге упућује на сакрални карактер дела. Настала у техници графике, на папиру, ова дела одишу монументалношћу стварних споменика." (Ивана Ђорђевић, из текста каталога)

Биографија

Рођен 1952. године у Берковићима.

Академију ликовних уметности ( одсек графике) завршио 1978 у Сарајеву. Године 1980. завршио постдипломски студиј графике на Академији за ликовну уметност у Љубљани.

Члан Савеза ликовних уметника Југославије од 1979. Од 1992. члан Удружења ликовних уметника Србије. Имао око четрдесет самосталних и учесник око двеста педесет колективних изложби у земљи и иностранству. Добитник више награда из области графике, цртежа и колажа.

Живи и ради у Београду.

#

Filmski program
GARFILD - 3D - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
STRANCI: PRVO POGLAVLJE

Detaljnije
#

Manifestacije
Francuski filmski karavan : ciklus - sport na filmu

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба акварела "Тренутак, боја, потез", Невене Миловановић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara