Moderna galerija


26.May. 18:00

RSD

Изложба слика "Таласом љубави", Немање Вучковића


У четвртак, 26. маја у 18.00 часова у Модерној галерији Центра за културу Лазаревац биће отворена изложба „Таласом љубави", Немање Вучковића.

Уметник „широким и интезивним потезима на платно преноси своје мисли, осећања, чулне сензације, доживљаје, апстрактно. Игром изразитог колорита и импулса који води покрете четкицом дотиче свакога од нас на унутрашњем плану и оставља нам простор за снажан лични доживиљај и индивидуалну комуникацију са уметничким делом." (Андријана Ристић, из текста каталога)

Биографија:

Немања Вучковић (Сурдулица, 1990) је сликар млађе генерације. Дипломирао је 2012. године на Факултету примењених уметности у Нишу при ИУНП, а 2017. године завршио је мастер студије на сликарском одсеку и постао мастер ликовни уметник у класи академика Фехима Хусковића. Тренутно је на докторским студијама у области сликарства.

Имао је тринаест самосталних изложби у земљи и иностранству, а учесник је преко тридесет групних изложби широм света. Боравио је на многим ликовним колонијама и симпозијумима и излагао је до сада на шест бијенала. 

Његова дела налазе се у многим приватним и јавним колекцијама. Већина радова се заснива на тражењу везе између енергије природе и људске енергије у тренутку стварања. Његов рад се повезује са сликарима фовизма и апстрактног експресионизма. Слика и излаже већ више од двадесет година. Члан је УЛУС-а од 2020. године.

Његова самостална изложба у Галерији Куће легата била је у номинацији за Политикину награду, за најбољу изложбу у 2021.

#

Filmski program
NOJEVA BARKA - 2D/Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara