Muzički program


02.Jul. 21:00

RSD

Koncert benda „ 357“


Bend „357“ je srpski crossover, ska, rok, rep bend iz Beograda. Osnovan je u maju 1996. godine, a osnovao je pevač Nikola Hadži Nikolić.

Bend je počeo da radi svoje pesme pod uticajem hard roka, panka, regea, folka i kombinacijom drugih žanrova u njihovoj muzici zbog kojih su postali „crossover“ bend. Prvi album izdali su novembru 1996. godine pod nazivom „Pianissimo“. Međutim, pri izdavanju albuma su usledeli veliki problemi jer nijedna druga diskografska kuća nije htela da im izda album zato što im se nije dopao, a nisu ni videli nikakav komercijalan interes za proboj albuma. Zbog problema oko izdavanja albuma, 1996. godine izdali kao samizdat u formatu audio-kasete. Tu činjenicu da niko drugi nije hteo da im izda album je najbolje iskoristila tada novoformirana diskografska kuća Siti rekords, koja je krajem 1997. godine reizdala album na kompakt-disku i audio-kaseti. Pesme su pisane na srpskom ali i na engleskom jeziku. Bend tada čine dve trube, klavijature, dve gitare, bubanj, bas gitara i vokal

Dana 12. novembra 2011. godine bend pravi koncert u Moskvi. U 2012. objavljuju još dve nove studijske pesme. Reč je o pesmi „A Song For The End Of The World“ (postoje i verzije na srpskom (Pesma Za Kraj Sveta) i ruskom jeziku) i obradi pesme „Noćas mi srce pati“ Tome Zdravkovića koja bi trebalo da bude filmska muzika za biografski film o legendarnom pevaču kafanske muzike.

Od njegovog osnivanja, bend je kratko bio ugašen 2011. godine, a 2017. godine vrativši se na scenu izdaju album Baklja. Od 2015. godine u sastavu benda je i Danijela Veselinović, jedina devojka u Srbiji koja predvodi trubački orkestar.

Diskografija - Pianissimo (1997), Domaći zadatak (1999), III (2001), Iz gazda Žikine kuhinje (2002), Pesme sa Severa (2002), Made in Serbia (uživo album) (2005), Najbolje od 357 (2007), Qrčenje (2007), Najtraženiji (2009), Baklja (2017)

Dve nove studijske pesme (2012) A Song For The End Of The World, (postoje i verzije na srpskom i ruskom jeziku) i obrada pesme „Noćas mi srce pati“ Silvane Armenulić.

Članovi benda:

Nikola Hadži-Nikolić

Luka Jelisavčić

Luka Kalezić

Danijela Veselinović

Nikola Ignjatović

Dragan Arsić

Goran Šobotović

Dragan Pavlović

Nikola Petrović

#

Filmski program
Videoteka - FEST 2024

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Klimaks"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu "Pokahontas"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara