Muzički program


28.Apr. 21:00

300 RSD

Koncert bendova - Claymorean, Rulja Inc. i Ozarje


U susret festivalskom letu na kom će bend zabeležiti brojne nastupe lazarevački metalci Claymorean odlučili su da obraduju sugrađane svojim prvim nastupom ove godine.

Pre "Up The Hammers" festivala u Atini, "Exit" festivala u Novom Sadu, "Keep It True" i "Metaleros" festivala u Nemačkoj, predstavnici kolubarsko-rudarskog heavy metal zvuka nastupiće uživo  28. aprila u Centru za kulturu Lazarevac, gde će premijerno izvesti numere sa najnovijeg izdanja "By This Sword We Rule", kao i ostale pesme iz svog decenijskog opusa.

Ovo će ujedno biti i jedinstvena prilika za ispraćaj benda u Grčku, gde će na čuvenom festivalu "Up The Hammers" predstavljati naš grad.

Za ovu priliku imaće bratsku podršku svojih kolega iz sjajnih bendova Rulja Inc. i Ozarje.

Koncert će biti održan u holu Centra za kulturu sa početkom u 21 čas.


Claymorean je heavy metal bend iz Lazarevca koji se bavi stvaranjem autorskog muzičkog materijala. Bend je objavio 3 studijska albuma za Stormspell Records, kao i uživo snimljeni album sa nastupa u Kragujevcu, a prošle godine održana je i mini turneja po Srbiji, u sklopu koje je odsvirano 10 koncerata. Ove godine Claymorean očekuju nastupi na nekoliko međunarodnih festivala, ali i novo studijsko izdanje pod nazivom "By This Sword We Rule", sa kojim će bend proslaviti 10 godina rada.

https://youtu.be/hLizB0-wyYU

https://www.facebook.com/claymorean

https://www.instagram.com/claymorean_official


Rulja Inc. je autorski rock'n'roll bend nastao u Lazarevcu 2018. godine. Bend trenutno čine 4 člana: Ivan Simić- vokal/gitara, Marko Milutinović- gitara, Vuk Stojanović- bas gitara i Filip Todorčević- bubanj. Bend je do sada objavio jedan studijski album za izdavačku kuću „Multimedia Music“, pod nazivom „Ništa Skriveno“, koji je osim na svim relevantnim digitalnim platformama, dobio i svoje fizičko izdanje na disku koji se nalazi u prodaji od septembra 2022.

Bend u osnovi neguje rock'n'roll zvuk, sa primesama različitih podžanrova, koji vuku korene iz muzike koja je oblikovala muzički ukus svakog člana benda ponaosob. U muzici benda se mogu čuti uticaji domaćih bendova poput Partibrejkersa, Bjesova, Block out-a između ostallih, kao i stranih bendova poput Queens of the stone age, Kyuss, Guns n Roses, Led Zeppelin, Aerosmith, Motorhead, kao i odabranih bendova heavy metal i punk orijentacije.

Bend je čitavu 2022. proveo u promociji debitantskog albuma, nastupajući u klubovima širom Srbije, kao i festivalima, od kojih se može izdvojiti nastup na Wind rock fest-u u Vršcu, gde je bend zauzeo treće mesto u takmičarskom delu i nastup na Velikogradištanskoj gitarijadi. Zapaženi su bili i nastupi u klubu Mladost u Subotici, klubu Fest u Zemunu, klubu Atom Akademija u Beogradu između ostalih. Ideja vodilja benda je što veći broj svirki gde god je to moguće, a bend već uveliko radi na novim pesmama od kojih su neke već imale koncertnu promociju na poslednjim svirkama.

https://youtu.be/gTQ0tbKD5ag

https://www.facebook.com/RuljaInc

https://www.instagram.com/rulja_inc_projekat_1906


Ozarje je autorsko-instrumentalni bend iz Lazarevca. Bend je osnovan 2018 godine i čine ga Petar Stojanović - gitara, Aleksa Avramović - bubnjevi i Luka Grujičić - bas gitara.

Bend je zabeležio nekoliko svirki tokom leta 2022. Izdvajaju se svirke  na festivalu Arandjelovac Zove, nastup ispred Udruženja Muzičara Syncope, u Domu Kulture i u okviru manifestacije Kulturno leto u Lazarevcu.

Bend je prepoznatljiv po eklektičnom post-rock zvuku, po uzoru na muzičare i bendove poput: Duster, Boris, Slint, Polvo, Piglet, Have a nice life, DJ Shadow, Tool, PJ Harvey i Blink-182.

https://instagram.com/ozarje_bend

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara