Muzički program


16.Jul. 21:00

RSD

Koncert "Iz duše: Magične strune" gudački kvartet INTERMECO i Uroš Dojčinović - gitara


Iz DUŠE : Magične strune

Gudački kvaretet INTERMECO - Milena Rajković, Tamara Živković, Milena Martinov-Stojković i Milica Jakšić & Uroš Dojčinović, gitara

Program

- „Les jeux interdits” : Ańonimo

- Kišne kapi : F. Sor (1778-1839)

- Španska serenasdsa : J. Ferrer (1835-1916)

- Enriqueta - Habanera : C. G. Tolsa (1858-1905)

- Vrtovi mavarske palate : F. Tarrega (1852-1909)

- Iz duše Vals : R. Melo (1905-1981)

- Milonga : J. Cardoso (r.1949)

- Jučerašnja milonga : A. Fleury (1903-1958)

- “Uno” Tango : M. Mores (1918-2016)

- Rastanak : C. Bonet (1892-1983)

- Majka džungle - Cancion Habanera : Ańonimo

- Device suncal - Danza Incaica : J. B. de Rueda (1895-1940)

- Tango od skaja : R. Dyens (1955-2016)

- Dve stare srpske pesme: Kolo i Marš : Ańonimo (19. vek)

Gudački kvartet INTERMECO (Milena Rajković, Tamara Živković, Milena Martinov-Stojković i Milica Jakšić)

Još od svog osnivanja 1999. godine INTERMECO kvartet je na teritoriji Balkana, stekao reputaciju lidera u izvodjenju rok obrada. Ideja njegovih članica bila je da izvode žanrovski raznorodnu muziku, iako su sve četiri svršene studentkinje FMU u Beogradu, Akademije umetnosti u Novom Sadu i Cetinju, što ih je usmerilo u pravcu klasične muzike. Tokom protekle decenije repertoar se menjao i proširivao u skladu sa konceptima nastupa. Tendencija INTERMECO kvarteta je da istražuje nove muzičke trendove u cilju afirmacije različitih žanrova u novom kontekstu. Publika danas kao i pre više od jedne decenije, ima priliku da uživa u smelim i inovativnim izvodjenjima prepoznatljivih numera omiljenih stranih a sve češće i domaćih bendova. Repertoar po kome su poznate široj publici svojevrsna je šetnja kroz različite muzičke pravce: od Baha, Mocarta, preko džez standarda, pa do muzike grupa i izvođača kao što su: Sting, Jamiroquai, Metallica, Joy Division, Nirvana, RHCP, The Cure, Blondie, Muse… INTERMECO ima za sobom brojne nastupe koncertnog, festivalskog i klupskog tipa.

Uroš Dojčinović, gitarist, kompozitor, muzikolog, pedagog i publicist. 

Studirao klasičnu gitaru i književnost i diplomirao na Muzičkoj akademiji u Zagrebu (Republika Hrvatska), a potom završio postdiplomske studije odbranivši dva doktorata na interdisciplinarnim muzičkim temama na Filološkom i Filozovskom fakultetu Univerzitetu u Beogradu. Dojčinovićeva umetnička aktivnost obuhvata preko 3500 nastupa ostvarenih širom sveta, veliki broj radio i televizijskih emisija, više stotina održanih stručnih predavanja, majstorskih seminara i učešća u radu različitih domaćih i međunarodnih žirija. Objavio je preko 600 stručnih radova i snimio više od 60 diskografskih izdanja ( LP-ploča, muzičkih kaseta, CD i DVD albuma), za različite izdavačke kuće u Evropi, Americi i Aziji. Za višestruko umetničko delovanje nagrađen je sa više od 50 medalja, plaketa, diploma i drugih priznanja u zemlji i svetu.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara