Muzički program


12.Apr. 17:30

RSD

Koncert klarinetiste Milutina Pavlovića i pijaniste Miloša Stanojevića


Koncert klarinetiste Milutina Pavlovića i pijaniste Miloša Stanojevića

Na koncertu će nastupiti i gošća, violončelistkinja Angelina Živković.

Na programu su kompozicije Šumana, Bramsa i Verdija.

Program:

1. Tri Romanse; R. Šuman; za klarinet in A i klavir
I. Nicht Schnell
II. Einfach, inning
III. Nicht schnell

2. Sonata u f molu; J. Brams; za klavir i klarinet in b
I. Allegro Appassionato
II. Andante un poco Adagio
III. Allegretto grazioso
IV. Vivace

3. Sinfonija “ La Forca del Destino”; G. Verdi, tran. M. Mangani; za klarinet, čelo (opcija) i klavir


Biografije:

Milutin Pavlović (Beograd, 1983) je diplomirao na Fakultetu muzičke umetnosti u klasi Ante Grgina. Potom je nastavio usavršavanje u Švajcarskoj gde je završio master studije za koncertno izvođenje na Fakultetu muzičke umetnosti u Lozani u klasi Frederika Rapana i master studije pedagogije u klasičnoj muzici na Fakultetu umetnosti u Bernu u klasi Ernesta Molinarija. Sarađuje sa raznim orkestrima u zapadnoj Švajcarskoj, redovno nastupa kao solista, i u različitim kamernim sastavima. Organizator je brojnih međunarodnih muzičkih projekata za decu i mlade u Švajcarskoj. Bavi se pedagoškim radom kao profesor klarineta u nekoliko muzičkih škola u Lozani.


Miloš Stanojević (Beograd, 1983) je završio SMŠ Mokranjac u klasi Jasne Vukasović, na odseku za klavir. Diplomirao je na Odseku za klavir na FMU u Beogradu, u klasi Aleksandra Šandorova, u čijoj klasi je završio i specijalicaziju. U saradnji sa pijanistom Dragošem Holclajtnerom je uspešno odbranio doktorski umetnički projekat na FMU, na Odseku za kamernu muziku u klasi Dejana Subotića.
Osvojio je dve druge nagrade na republičkim takmičenjima u Beogradu, kao i drugu nagradu na takmičenju mladih pijanista u Nišu. Nastupao je kao solista, kamerni muzičar i klavirski saradnik na koncertima u značajnim salama Beograda i drugih gradova Srbije. Održao je solističke koncerte u Sali MŠ Mokranjac, Galeriji SANU i Galeriji Artget. Redovni je učesnik ciklusa koncerata Odabrani za odabrane, čiji je osnivač pijanista Vladimir Stojnić. U okviru ovog ciklusa ostvario je brojne nastupe. Kao kamerni muzičar je nastupao u klavirskom duu sa Dragošem Holclajtnerom, u duu sa klarinetistom Milutinom Pavlovićem (sa kojim je nastupio u Velikoj sali Kolarca), i kao član trija sa klarinetistom Mihailom Samoranom i sopranom Anom Cvetković-Stojnić.
Pohađao je majstorske kurseve kod Aleksandra Šandorova, Vladimira Stojnića i pijanistkinje Heidrun Holtman.
Trenutno radi kao klavirski saradnik i nastavnik klavira u MŠ Josif Marinković u Beogradu. Takođe je redovno angažovan kao klavirski saradnik festivala nitratnog filma koji se svake godine održava u Jugoslovenskoj kinoteci.


Angelina Živković (Beograd, 1996) je počela da svira violončelo u klasi Nebojše Jankovića u MŠ Vatroslav Lisinski u Beogradu. U istoj klasi je završila SMŠ Josip Slavenski. Završila je Osnovnu i SMŠ Mokranjac (solo pevanje) u klasi Tanje Obrenović. Osnovne i master studije violončela je završila na FMU u klasi Dragana Đorđevića. Usavršavala se na majstorskim kursevima kod profesora među kojima se izdvajaju: Boža Saramandić, David Štarkveder, Ištvan Varga, Stefan Popov i Magdalena Šukan. Nastupala je sa orkestrima u zemlji i inostranstvu. Ističu se evropski omladinski orkestri WYO, Hundred teens orchestra, ESYO, orkestar Benso, Svetski omladinski kamerni orkestar, zatim simfonijski orkestri Beogradski simfoničari, Prodigy, Makris, Muzikon, Crnogorski simfonijski orkestar, kao i Orkestar Pozorišta na Terazijama. Kao članica klavirskog kvarteta i klavirskog trija je ostavirla značajne rezultate na nastupima i pohađajući majstorske kurseve Bogdana Božovića, Ivana Kneževića, Mihaela Udea, Sergeja Senkova i Vide Vujić. U klavirskom kvartetu Kamerata Balkanika u organizaciji Artlinka je nastupila na manifestaciji Skupi Kamerfest (2022).





#

Filmski program
Videoteka - FEST 2024

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Klimaks"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu "Pokahontas"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara