Muzički program


28.May. 20:00

0 RSD

LIBERCUATRO tango ansambl


Libercuatro tango ansambl

Ansambl je specijalizovan za izvođenje tango muzike kompozitora kao što su Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo,Horacio Salgan I drugi. Na redovnom repertoaru ansambla nalaze se kompozicije tradicionalnog tanga i novog tanga tzv. tangonuevo pravca, a posebno mesto zauzimaju kompozicije Astora Piazzolle, obzirom da je Piazzolla fuzijom jazza, tradicionalnog tanga, neobaroknog stila i teatra stvorio novi stil - tango nuevo, stil koji je uneo revolucionarne promene u muzici.

Ansambl održava redovnu koncertnu aktivnost u Beogradu: Zadužbina Ilije M. Kolarca, Dom kulture Studentski grad, Narodna biblioteka Srbije, Kulturni centar Beograda, Paviljon Cvijeta Zuzorić, Studentski kulturni centar, Ustanova kulture Palilula,Mikser house - Mikser tango festival. Ansambl takođe redovno nastupa po kulturnim centrima u Srbiji i regionu. Idejni tvorac, autorka muzičkih aranžmana i umetnički direktor tango ansambla “Libercuatro” je pijanistkinja Ksenija Ristić.

Cilj ansambla „Libercuatro“ je da širi auditorijum zainteresuje za tango muziku i ovu specifičnu kulturu koja je oktobra 2009.godine uvrštena na UNESCO-vu listu kulturnog nasleđa, a koja na našim prostorima kreće u širu popularizaciju. Ansambl karakteriše visok izvođački nivo i specifična interpretacija, kao i izuzetna energičnost. Takođe se ističe i način koncipiranja programa, koji kod publike izaziva veliku pažnju. LIBERCUATRO je snimao za RTS, RTS DIGITAL, RTV STUDIO B, RTV KRAGUJEVAC, RTV PANČEVO.

Članovi ansambla LIBERCUATRO su članovi Udruženja muzičkih umetnika Srbije (UMUS). Ansambl je nastupao na sledećim festivalima: Internacionalni festival Ub, Kostolačko leto, Mikser tango festival, Kalemegdanski sutoni, Zelenkovac jazz festival, Nišville jazz festival, Internacionalni world music festival ETNIKA Maribor, festival Eufonija itd.

Ksenija Ristić je diplomirala i specijalizirala na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu, na katedri za klavir, u klasi profesora Dejana Sinadinovića.

Branislava Podrumac je dobitnica nagrade UMUS-a za najboljeg mladog umetnika u 2012. godini, za tumačenje glavne ženske uloge (Ja) u hit mjuziklu Rebeka Silvestera Levaja. Diplomirala solo pevanje na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Radmile Smiljanić.

Martina Dimić Radovanović je završila master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Maje Jokanović.

Nataša Radovanović je stalna članica ansambla Opere Narodnog pozorišta u Beogradu.

Damir Odobašić je diplomirao u klasi dr Zorana Rakića na Filološko-umetničkom fakultetu u Kragujevcu. Master studije je završio u klasi prof. Predraga Kostovića, takođe na Fakultetu u Kragujevcu.

#

Filmski program
MUNJE: OPET!

Detaljnije
#

Muzički program
Koncert "Neverne bebe"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava „Ne igraj na Engleze" Beogradsko dramsko pozorište

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Меда Падингтон"

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara