Muzički program


10.Dec. 20:00

RSD

Velika koncertna turneja Jovana Kolundžije


U okviru obeležavanja manifestacije "Dani Kolubarske bitke"

Program: T. A. Vitali, Ž. F. Ramo, K. Sen-Sans, N. Hes, 

R. Šuman, M. Legran.

U toku je velika koncertna turneja našeg čuvenog violiniste, maestra Jovana Kolundžije po gradovima Srbije! U program koncertne turneje maestro Kolundžija uvrstio je najlepša dela Vitalija, Ramoa, Sen-Sansa, Hesa, Šumana i Legrana. Nastupa uz klavirsku saradnju mlade pijanistkinje Milice Zakić. 

Velika turneja Jovana Kolundžije održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i kompanije Dunav osiguranje.


Violinista JOVAN KOLUNDŽIJA je rođen u Beogradu, gde je magistrirao na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Petra Toškova, a usavršavao se kod čuvenog violiniste Henrika Šeringa. Iza sebe ima zavidnu svetsku karijeru i više od četiri hiljade održanih koncerata u zemlji i svetu.

Jovan Kolundžija je osnivač Centra lepih umetnosti u Beogradu, koji nosi naziv Guarnerius po Guarneriusovoj violini iz 1754. godine, na kojoj Jovan nastupa poslednjih dvadesetak godina. Naš umetnik pored svojih koncerata, deo svog vremena posvećuje promovisanju i daljem školovanju mladih talenata u svojoj umetničkoj zadužbini – Ustanovi Guarnerius, koja je postala najatraktivnija kamerna dvorana u našem gradu i u kojoj je, od njenog osnivanja 2001. godine, realizovano više od 850 umetničkih programa.

Odlukom Vlade Republike Srbije, Ustanova Guarnerius je 2013. godine dobila status Ustanove kulture od nacionalnog značaja.

Brojne nagrade i priznanja svedoče o visokim umetničkim dostignućima maestra Kolundžije, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

http://guarnerius.rs/jovan-kolundzija/

Milica Zakić (Beograd, 1996) je završila Osnovnu i SMŠ Kosta Manojlović u Zemunu, odsek za klavir, u klasi prof. Irene Oparov-Dobrile. Diplomirala je, sa najvišom ocenom na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Lidije Stanković.
Dobitnica je nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao što su Republičko takmičenje učenika muzičkih i baletskih škola, Internacionalno bijenale mladih pijanista u Kragujevcu, Vladimir Đorđević u Beogradu, Međunarodni konkurs Mladi virtuoz u Sofiji, Međunarodno takmičenje mladih pijanista u Nišu, Vojislav Vučković u Beogradu, Davorin Jenko u Beogradu, Međunarodno takmičenje Petar Konjović u Beogradu, Republičko takmičenje kamernih ansambala, Vasilije Mokranjac fest, Gradilište i druga.
Više puta (2012,2013, 2018) je bila dobitnica stipendije Ministarstva omladine i sporta Dositeja, a u toku studija je bila stipendirana od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Učestvovala je na kursevima Žaka Ruvijea, Mihaila Udea, Igora Laska, Aleksandra Serdara, Lidije Bizjak, Miloša Popovića, Ninoslava Živkovića, Floren Bofar i drugih.
Nastupala je kao solista i kamerni muzičar u Velikoj sali KNU, Galeriji KNU, Madlenijanumu, Artgetu, SKC, Sali Narodne biblioteke, MŠ Stanković, DKC, Domu omladine u Aranđelovcu i na drugim širom Srbije. Godine 2009. je nastupala kao solista sa orkestrom u Sali Beogradske filharmonije i više puta kao gost u programima RTS-a.

#

Filmski program
NOJEVA BARKA - 2D/Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara