Scenski program


30.Nov. 20:00

1200 RSD

DRŽAVNI POSAO - VELIKA SEOBA ARHIVATORA


Premijera najnovije predstave iz čuvenog serijala Državni posao - Velika seoba arhivatora

Čuvena trojka Čvarkov (Dimitrije Banjac), Torbica (Nikola Škorić) i Boškić (Dejan Ćirjaković) po četvrti put će se okupiti pod „rediteljskom palicom“ Petra Jovanovića.

Ekipa koja je svojim humorom obišla ceo svet (oko 400 izvođenja) ovoga puta će se na humorističan način baviti problemom migracija u regionu.

U ovom pozorišnom komadu posmatramo Čvarkova, Torbicu i Boškića koji su silom prilika izmešteni iz svog prirodnog okruženja (kancelarije) u istureno odeljenje – magacin u malom mestu na Fruškoj gori.

Naši junaci se zatiču u novoj nepoznatoj sredini, u kojoj su prinuđeni i da žive, u kom nema uslova za boravak tri osobe, dok istovremeno ne mogu da izbegnu svoje radne obaveze, jer su primorani da rade ne bi li dobili dozvolu da se vrate u „rodnu kancelariju“.

Situaciju dodatno komplikuje menjanje odnosa među likovima, ulaženjem u nove sukobe oko toga ko je prvi došao u novo okruženje i ko samim tim ostvaruje veća prava u borbi za elementarne egzistencijalne uslove kao što su krov nad glavom, postelja, hrana, grejanje, higijena, kretanje itd.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara