Pozorišna predstava “Aveti”

CZK

800 RSD

 

Pozorišna predstava “Aveti”

Tekst : Henrik  Ibzen

Režija : Andrej  Nosov

Dramaturg: Vuk Bošković

Producent : Janko Dimitrijević

 

Uloge : Mirjana Karanović, Branko Cvejić, Slobodan Beštić, Milan Marić, Jovana Gavrilović

 

O predstavi

Predstava Aveti, po istoimenoj drami Henrika Ibzena u režiji Andreja Nosova, je komad o instituciji braka, o palanci i o poziciji žene u građanskom društvu, žene koja je i dalje potlačena. Aveti predstavljaju pokušaj prebacivanja antičke grčke tragedije u građanski salon koji postaje novo središte društvenih sukoba i problema, koji više nisu posledica „igre bogova“ nego duboko korumpiranog, licemernog i malograđanskog društva. 

«Licemerije je danas jedna od društvenih vrednosti koja je pažljivo uzgajana i promovisana kao vrednost ili kao vrlina koja je potrebna i opravdana. U takvoj sredini, postavlja se pitanje da li indiviualac može da se oseća kao da ima dom, odnosno da pripada svojoj okolini» izjavio je reditelj Andrej Nosov povodom premijere predstave. 

Kao i predhodni komadi Andreja Nosova, Aveti pokazuju savremene nedostatke društva preispitujući našu odgovrnost za njih. Bez laži, bez glumačkih, rediteljskih i spisateljskih „bravura“ koje su same sebi poenta, bez stvaranja spektakla, ova je predstava o nama, našem društvu i našoj odgovornosti.

U Avetima se istražuju i prikazuju najintimnije emocije likova koje nastaju kao posledica interakcije sa društvom koje je nezainteresovano za njih. Predstava je postavljena u minimalističkom salonu u kome se tokom jednog dana rešavaju pitanja vezana za prošlost i budućnost ljudi iz (naše) građanske klase koja je mnogo htela, a malo postigla. 

Predstava Aveti nastala je u koprodukciji Hartefakt fonda, Grad Teatra-Budva, MESS festivala iz Sarajeva i Bitef teatra iz Beograda, uz podršku Ovation BBDO.

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE