Scenski program


21.Apr. 20:00

1000 RSD

Pozorišna predstava "Ručni rad"


Crno-humorna predstava „Ručni rad“ koja, prema oceni kritike, resko i duhovito, rasvetljava samo tri ženska principa, premda ih ima skoro koliko i žena. Tri koja su izdvojena i u fokusu su reditelja Milana Neškovića i glumica Dare Džokić, Isidore Minić i Branke Šelić su zapravo stereotipi ponašanja.

Predstava „Ručni rad” rađena je prema priči francuskog pisca Žan Klod Danoa, a govori o položaju žena koje ne primećuju da su žrtve svog okruženja, supružnika, ukućana, komšija, ljudi na poslu… One stiču jaku i iskrenu empatiju prema drugim ženama, a gube je prema sopstvenom životu.

Prvi princip predstavlja žene koje prepuštaju drugima da rešavaju sve njihove probleme, jer su ih ubedili da su same za to nesposobne.

Drugi princip obuhvata žene kojima je naizgled sve jasno, koje preziru muškarce, posvećene su borbi za prava žena, ali dele pogrešne i besmislene savete i rešenja, jer ne znaju da se izbore sa problemima u svojoj kući pa izmišljaju svoj život superheroine prikrivajući tako sopstvenu nemoć.

U okviru trećeg principa susrećemo nesrećne žene koje nikada nisu imale nikakav fizički kontakt sa muškarcem, koje svi ubeđuju da su zbog toga blagoslovene, a one ipak žude za muškim dodirom, zagrljajem i ljubavlju… One pate i sažaljevaju sebe do te mjere da postaju potpuno neprivlačne bilo kom muškarcu, a skrivaju se u religioznosti, koja je još jedna fasada.

 

#

Filmski program
NOJEVA BARKA - 2D/Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara