Scenski program


29.Apr. 18:00

250 RSD

Pozorišna predstava za decu "Uskršnja bajka"


Tekst i režija: Tatjana Milanov i Nikola Marković

Igraju: Nikola Marković, Tatjana Milanov i Ivan Kornović

Muzika: Zoran Nestorović

Kostim: Svetlana Zojkić

Produkcija  "Hajde Obraduj Dan"- HOD

Dan uoči Uskrsa baka-Ljubica je odlučila da deci ispriča Uskršnju bajku. Nekada davno, u jednom dalekom kraljevstu, živeo je jedan dobri Zeka, kojik je čuvao  Zlatno jaje. To je bilo čarobno jaje zbog koga je Zeka, samo jednog dana u godini,  na Uskrs, mogao da stvori hiljade i hiljade šarenih jaja i da ih podeli dobroj deci. Zato je dobio ime Uskršnji Zeka. Od tada on na dan Uskrsa donosi šarena jaja i poklone deci. Na skrivenom mestu u vrtu, dvorištu ili u kući deca prave gnezda od trave kako bi im zeka mogao ostaviti jaja i poklone. Dok Zeka deli jaja Vila Maja i Vilenjak Mića čuvaju Zlatno jaje i brinu se da ga neko ne ukrade. Problem nastaje kada sebični  gusar i nnjegov sluga  ukradu Zlatno jaje samo za sebe.

Počinje velika potraga za Zlatnim jajetom, a posle mnogo prepreka, i komičnih situacija, Maja i Mića, uz pomoć dece, uspevaju da vrate Zlatno jaje Uskršnjem Zeki, koji će stići na vreme da podeli jaja i poklone deci, na opšte zadovoljstvo i radost celog kraljevstva.

Predstava traje oko 45 minuta, a namenjena je najmlađoj publici  uzrasta od 2. do 12. godine, sa zanimljivom scenografijom, živopisnim kostimima i originalnom muzikom.

#

Filmski program
BABA JAGA - sinhronizovano

Detaljnije
#

Filmski program
ZA DANAS TOLIKO

Detaljnije
#

Muzički program
Концерт хора Дечјег културног центра Београд - РоКласика

Detaljnije
#

Moderna galerija
Изложба скулптура „Полихромија у камену", Татјане Каравелић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara