Scenski program


17.May. 12:00

250,00 RSD

Представа „Ја сам Акико“


Представа „Ја сам Акико“,  настала по мотивима  истоименог романа Стефана Тићмија, у режији Миље Мазарак са Софијом  Мијатовић у главној улози, а у копродукцији Дечје сцене ”Пођи туда…”,  Културног центра Панчева и Фестивала еколошког позоришта за децу и  младе.

Представа „Ја сам Акико“ суочава нас са феноменима усамљености код деце и одрастања у породици са само једним родитељем – као комплексним, озбиљним и важним темама које нису довољно заступљене како у књижевности тако и позоришту за децу. Кроз визуру унутрашњег доживљаја света девојчице Акико, представа нуди другачији поглед на период одрастања и сазревања. Другачији по томе што мерило личне вредности није број пријатеља које има Акико нити њена припадност популарним друштвеним групама. Другачије и по томе што се њено мишљење не уклапа у мишљење већине и што породица у којој одраста не личи на оне из бајке.
Представа ,,Ја сам Акико“ показује да усамљеност сама по себи не мора бити страшна, већ да може бити лепа, узбудљива, инспиративна и креативна.


Препоручени узраст: 7+

#

Filmski program
18. prolećna turneja "Slobodna zona"

Detaljnije
#

Filmski program
NINA I JEŽEVA TAJNA -2D/ Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara