Scenski program


25.May. 20:00

600,00 RSD

Predstava monodrama / komedija „Žaklina, žena iz naroda"


Žaklina je žena sa sela, majka, komšinica, rođaka, supruga… Ona govori kroz šta je sve prošla u životu, prepreke koje je imala, a neke od njih je sama postavljala, njen odnos prema porodici, prema prijateljima, prema svom detetu, komšiluku, familiji…

Njen život nimalo nije lak i toliko ugodan. Pravila je ogromne greške koje su je dovodile do dna, ali njena sposobnost, manipulacija i snalažljivost su je izvukli iz svake loše situacije, opet u njenu korist.

Žaklina govori o svom braku i porodici, o svojoj svekrvi i svekru, kumovima i ljudima koji su joj najbliži.Ona je jedna od onih žena što sve gledaju sa visine. Prolazila je kroz malverzacije i laži.Želela je mnogo više od onoga što je imala, želela je slavu, popularnost, glamur. Odlazi u rijaliti program, ostavlja porodicu, ostavlja kuću, ostavlja najvoljenije. Nakon nekog vremena se vraća i kaje se. Oproštaj traži od svih. Shvatila je da čovek ne treba biti takav kao što je ona bila, da čovek mora da spase sebe od svega i da to može samo on sam. Shvata da je njen kućni prag njen oltar i da je njena porodica najveća sreća. Žaklina se sa kajanjem vraća, moli za oproštaj i njenu životnu grešku koju nikada i nizašta neće ponoviti.


Glumac: Stefan Usiljanin

Tekst: Aleksa Strika

Režija: Jasmina Stijović

Adaptacija: Jasmina Stijović

Kostimograf: Mladen Živković

Šminka: Kristina Plavac

Organizacija: Jelena Krunić


#

Filmski program
NOJEVA BARKA - 2D/Sinhronizovano

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа за децу "Ко је украо васкршња јаја"

Detaljnije
#

Scenski program
Позоришна представа „СТРАХ У ОПЕРИ" - Атеље 212

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara