Tribinski program


16.Jan. 17:00

RSD

Отварање изложбе и промоција књиге „То је било неко лепше и срећније време", Драгана Теодоровића Зека


У Модерној галерији Центра за културу Лазаревац у уторак, 16. јануара у 17.00 часова биће промовисана фотомонографија и отворена истоимена изложба фотографија „То је било неко лепше и срећније време", Драгана Теодоровића Зека.

Поставка изложбе садржи 24 црно-беле фотографије, на којим је аутор током две деценије бележио атмосферу, емоције и најзанимљивије моменте на рок концертима и фестивалима у већим градовима бивше Југославије, али и широм света. 

Изложбу прати уникатно издање на светској музичкој сцени, фото-монографија „То је било неко лепше и срећније време“. Предговор за књигу написао је Петар Поповић Пеца, новинар, публициста и музички критичар, а рецензију Бора Ђорђевић, фронтмен рок састава „Рибља чорба". Ауторов поглед са бине, посвећен је публици рок концерата широм света и сарадницима који су преминули.

Биографија аутора

У седамнаестој години почиње да ради на техничкој реализацији концерата популарних група Забрањено пушење (све турнеје), Мерлин, Црвена јабука, Валентино, Бомбај штампа…

Почетком 1988. године оснива концертну агенцију „Мрак и ја“ за организацију и техничку реализацију концерата, позоришних представа и слично. Специјализује се за расвету и светлосне ефекте, па тако поред сарадње са роцк групама ради и на великим манифестацијама (Сарајевска зима, Мостарско љето, Јутел за мир, промоције брендова као што су Цоца Цола и Левис).

Позориште тада постаје за њега изазов па као мајстор светла на представама мостарског Театра младих и Народног позоришта, сарајевског театра „Обала“ и са представама  „Тетовирано позориште“ и „Мјесечевом представом“, режисера Младена Матерића, обилази многе фестивале по Европи…

У периоду од 1988. до 1991. године ради спотове за велике издавачке куће као што су „Дискотон“ из Сарајева и „Југотон“ из Загреба. Августа 1991. сели се у Србију, у Крагујевац. Од 1991. до 1995. ради у Студентском културном центру у Крагујевцу и реализује стотине професионалних концерата на врхунском нивоу. Крајем 1995. ради на великом пројекту (расвета и ласер) са „Опен Роад“ из Москве. Годину дана касније са подгоричким позориштем „Додест“, учествује на неколико фестивала у Италији, Грчкој и Мађарској. Од 1997. до 1999. ради у „Сцени“ из Крагујевца, где такође организује и реализује велики број врло захтевних и професионалних програма.

Рад са групом „Emir Kusturica & The No Smoking Smoking Orchestra“ започиње 1999.године, када отпочиње и његова професионална фотографска каријера.

Фотографије је излагао у земљи и иностранству.

Фотографије су му објављиване у свим домаћим, као и најпрестижнијим светским часописима и новинама: Rolling Stone, Playboy, Figaro, Madame, Le Monde, Corriere della Sera… (preuzeto sa sajta https://new.photostage.org/ ).

#

Filmski program
Videoteka - FEST 2024

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Klimaks"

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava za decu "Pokahontas"

Detaljnije
#

Moderna galerija
Мултимедијална изложба „Трансгресивни простори женскости“, Иване Ранисављевић

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara