ЋИР | LAT

Filmski program


24.Mar. 11:53

24.Mar. 11:53

0 RSD

" Bajke detinjstva" - nedelja ruskog filma u Srbiji

Nedelja ruskog filma u Srbiji  "BAJKE DETINJSTVA"

Festival savremenog ruskog filma za decu pod nazivom "Bajke detinjstva" biće održan 19. septembra u Centru za kulturu Lazarevac, Deca će imati prilike da pogledaju igrane filmove.

 Divna prilika da se mališani upoznaju sa bogatom ruskom kulturom, tradicijom i kinematografijom kroz filmsku umetnost, a mi odrasli da se podsetimo bezbrižnog detinjstva obeleženog prelepim ruskim bajkama.

 

"Poslednji junak" u 10,30 časova

Ivan, običan mladić, voljom sudbine se prenosi iz savremene Moskve u fantastičnu zemlju Belogorje. U tom paralelnom svetu žive junaci ruskih bajki, čarobnjaštvo-neodvojiv sastavni deo života,  a sporna pitanja se rešavaju bitkom na junačkim megdanima. Ivan se neočekivano našao u samom centru borbe svetlih i mračnih sila, ali samo nije jasno, zašto je glavna uloga, u događajima koji se dešavaju, pripremljena baš njemu.

Trajanje 114 min.

 

"Begstvo rogatih Vikinga ili pet dana iz života DŽonija Vorobjova" u 13,00 časova

Prijatelji, koje teroriše banda uličnih huligana, rizikuju da sve leto provedu u svom gazdinstvu, budući da su zaključani, ali zahvaljujući snalažljivosti, uzajamnom pomaganju i podršci lokalnog stanovništva, uspevaju da u svoje ruke dobiju ozbiljno „biološko oružje“.

Trajanje 70 min.

 

#

Filmski program
Balkanska međa

Detaljnije
#

Scenski program
Pozorišna predstava "Ujka Vanja"

Detaljnije
#

Tribinski program
Promocija knjige "Sve prođe, pa i doživotna", Žarka Lauševića

Detaljnije
#

Muzički program
Koncert Željka Vasića

Detaljnije
Gradska opština LAZAREVAC
Ogranak RB Kolubara