VIP KINOTEKA - Petrijin venac

CZK

ULAZ SLOBODAN

Klasik srpske kinematografije, snimljen po istoimenom romanu Dragoslava Mihailovića, ostao je zapamćen po interpretaciji Mirjane Karanović kojoj je uloga Petrije debitantska. Prikaz posleratnog perioda u malom rudarskom mestu u Srbiji verodostojno su predstavili velikani srpske filmske scene među kojima su Pavle Vuisić, Branko Cvejić, Marko Nikolić, Radmila Živković, Dragan Maksimović, Miloš Žutić, Olivera Marković, Ljiljana Krstić, Veljko Mandić i drugi.

Priča o teškom životu, ali i nesalomivom duhu Petrije ispraćena je muzikom poznatog filmskog kompozitora Zorana Simjanovića.

Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Ovim projektom, koji se sprovodi u saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije „Vip mobajl“ i koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

RADNO VREME BILETARNICE

Radnim danima 09-12 | 18-20h, vikendom sat vremena pre početka programa. Karte se mogu rezervisati na telefon 011/8123-344

OSTALE NAJAVE